• arthur wagenaar, sounds like juggling!, componist, jongleur, muziektheater
  • arthur wagenaar, componist, muziektheater, jongleur, sounds like juggling
  • arthur wagenaar componist muziekjongleren de klankwerpers

Sounds Like Juggling! (in voorbereiding)

< de Veenproef van 18 maart is verplaatst naar 24 juni >

Een speeltuin van beweging en klank: componist Arthur Wagenaar, jongleurs Guido van Hout en Liza van Brakel en instrument-ontwerper Dianne Verdonk bundelen hun krachten en ontwerpen een serie nieuwe muziek-instrumenten die worden bespeeld door jongleren.
Denk aan rondvliegende en uitversterkte windvangers, langzame slingers met resonerende veren, waggelende klokken, tikkende tollen. Maar ook aan sensoren die de draaiing van kegels meten en vertalen in klank, of de impact van een bal registreren en als trigger voor samples gebruiken. Jongleren hoorbaar, muziek zichtbaar!

De nieuwe instrumenten worden bespeeld in een unieke muziek-jongleervoorstelling over patronen en patronen doorbreken. We gebruiken muzikale patronen en jongleerpatronen als metafoor voor verschillende patronen, van persoonlijke gewoontes tot grote geopolitieke systemen. En proberen daar uit te breken. Zo creëren we een inspirerende speeltuin, een vrijplaats waar de spelregels elk moment kunnen veranderen en niets onmogelijk is.

Er is een actieve rol voor het publiek. Uiteindelijk speelt het hele publiek op en met onze nieuwe instrumenten. Iedereen mag de speeltuin betreden.

spel: Liza van Brakel, Guido van Hout, Dianne Verdonk, Arthur Wagenaar
regie: Joeri Vos

Er komen twee versies:
een korte van ± 25 minuten, en een lange van ± 60 minuten.
Beide versies zijn zonder gesproken taal en geschikt voor zowel buiten als binnen.
Première 25 september tijdens festival Cirquemania, Korzo, Den Haag.

 

SOUNDS LIKE JUGGLING! is de nieuwe productie van Goed Bezig!, de stichting van componist Arthur Wagenaar (Stads/Einder, Close Call). In coproductie met Gaudeamus Muziekweek, Veenfabriek, Korzo en Werkplaats Diepenheim / Stichting Kunsten op Straat.

Mede mogelijk gemaakt dankzij financiële steun van:
Fonds Podiumkunsten, Fonds21, Prins Bernhard Cultuurfonds, Amsterdams Fonds voor de Kunst, BNG Cultuurfonds, Zabawas, Kattendijke/Drucker stichting

Contact: post@arthurwagenaar.nl / guidovanhout@gmail.com