ECHT!?

Nieuwe voorstelling van Susies Haarlok en Veenfabriek ism. Rijkskmuseum Boerhaave!

ECHT!? een ongelofelijke deeptruth kwantum bat trip

Na GROEI (2021) maken Veenfabriek en Susies Haarlok ECHT: een caleidoscopische trip op het snijvlak van muziektheater en wetenschap over waarheid, realiteit en perceptie die in het najaar van 2024 in première gaat. De muzikanten van Susies Haarlok en actrice Ruta van Hoof nemen je mee op hun zoektocht. Ze overspoelen je met onnavolgbare (on)waarheden en duiken in de zintuigelijke beleving van een walvis. In een levende video-installatie vloeien avatars samen met een landschap van leugendetectors, reageerbuizen en microscopen. Hoe zie je nog wat echt is? 

In aanloop naar de voorstelling organiseren we met wetenschappers van Rijksmuseum Boerhaave Leiden vijf avonden waarin we onze werkelijkheid verder verkennen. Kijk per avond naar de invulling, want die is elke keer anders. Wel vast: elke avond krijg je een speciaal voorproefje van het muzikale theaterstuk dat rond dit thema ontwikkeld wordt!

 

Vrijdag 26 januari – Locatie Rijksmuseum Boerhaave – Kleurrijk bedrog in de dieren -en insectenwereld met Tom Veldhuis.

Vrijdag 16 februari – Locatie Rijksmuseum Boerhaave – Kunstmatige Intelligentie, een nieuwe werkelijkheid met Stefan Buijsman.

Vrijdag 1 maart – Locatie Rijksmuseum Boerhaave -De steeds vagere grenzen tussen dromen en realiteit met Maartje Louter.

Donderdag 14 maart – Veenproef in Scheltema – Onderwerp wordt nog bepaald.

Dinsdag 2 april – Online sessie – Mysterieuze zwarte gaten en quirky quantummechanica met Jildou Hollander