• arthur wagenaar componist de klankwerpers circusvoorstelling nieuwe muziekinstrumenten muziekjongleren stichting goed bezig
  • arthur wagenaar componist muziekjongleren de klankwerpers

SOUNDS LIKE JUGGLING! (in voorbereiding)

Een speeltuin van beweging en klank: componist Arthur Wagenaar, jongleur Guido van Hout en instrument-ontwerper Dianne Verdonk bundelen hun krachten en ontwerpen een serie nieuwe muziek-instrumenten die worden bespeeld door jongleren.
Denk aan rondvliegende en uitversterkte windvangers, langzame slingers met resonerende veren, waggelende klokken, tikkende tollen. Maar ook aan sensoren die de draaiing van kegels meten en vertalen in klank, of de impact van een bal registreren en als trigger voor samples gebruiken. Jongleren hoorbaar, muziek zichtbaar!

De nieuwe instrumenten worden bespeeld in een unieke muziek-jongleervoorstelling over vastzitten in patronen en patronen doorbreken. We gebruiken muzikale patronen en jongleerpatronen als metafoor voor verschillende levenspatronen, van persoonlijke gewoontes tot grote geopolitieke systemen. En proberen daar uit te breken. Zo creëren we een inspirerende speeltuin, een kinderlijke vrijplaats, waar de spelregels elk moment kunnen veranderen en niets onmogelijk is.

Er is een actieve rol voor het publiek. Uiteindelijk speelt het hele publiek op en met onze nieuwe instrumenten. Iedereen mag de speeltuin betreden.

spel: Guido van Hout, Dianne Verdonk, Arthur Wagenaar en een nog te vinden vierde ‘muziekjongleur’
regie: Joeri Vos (Veenfabriek)

Er komen twee versies:
een korte van ± 25 minuten (te boeken vanaf april 2020),
en een lange van ± 60 minuten (te boeken vanaf september 2020).
Beide versies zijn zonder gesproken taal en geschikt voor zowel buiten als binnen.

 

SOUNDS LIKE JUGGLING! is de nieuwe productie van Goed Bezig!, de stichting van componist Arthur Wagenaar (Stads/Einder, Close Call). In coproductie met Gaudeamus Muziekweek, Veenfabriek, en Werkplaats Diepenheim / Stichting Kunsten op Straat.

Contact: post@arthurwagenaar.nl / guidovanhout@gmail.com